Orthodox Jodendom - Artikelen en foto's

 

      Jodendom     

 


ARTIKELEN

De Basis van het Jodendom  

  

De absolute en Goddelijke waarde van de wetten  

 

Feminisme in het Jodendom  

  

Ze was traditioneel Joods  

  

Het volk van het boek  

  

Feest -en hoogtij dagen [chagiem]  

  

Pesach - De Sederavond  

  

Kasjroet  

  

Chassidisme  

  

Hoe het de Joden in Nederland verging  

  

Israel als Joodse staat 

Als je jood/jodin wilt worden  

Rouwperiode in het Jodendom  

Waarom wij niet in Jezus geloven  

Joodse muziek - מוסיקה יהודית  

Afbeeldingen  

Links  

Documenten

 

   

Hoe wordt je jood/jodin

 Het Jodendom zoekt geen bekeerlingen. In tegendeel, bekeerlingen in spé worden twee à drie keer ontmoedigd. Als je naar een Rabbijn stapt zal hij je zeker de eerste keren wegsturen. Zeker als je nog erg jong bent, of aangeeft alleen te willen bekeren voor een partner en/of nog niet beseft wat een dergelijke bekering inhoudt. En zelfs als je dat wel beseft zal hij je toch eerst afwijzen en op zijn best met een stapel literatuur weer naar huis sturen. 

De bekering is een onomkeerbare gebeurtenis. Als iemand eenmaal op een koshere manier (bij een Orthodoxe Rabbijn) is uitgekomen dan is er geen weg terug. Eenmaal een jood, altijd een jood.


Je bent in feite opnieuw geboren als zoon van Abraham. Niet veel mensen kunnen of willen een dergelijke drastische breuk in hun leven aan. Daar komt nog bij dat het voor een niet-Jood totaal niet nodig is om zich te bekeren tot het Jodendom. Het Jodendom leert dat alle rechtvaardige mensen (van welk geloof dan ook) een aandeel in de Toekomstige Wereld (Hemel) verdienen. Het enige wat van een niet-Jood verlangd wordt is het accepteren van de 7 Noachidische geboden. Voor specifiekere informatie zie www.noachieden.nl

De uitweg, die sommige zoeken door bij een niet-Orthodoxe Rabbijn uit te komen, zal je alleen maar verdriet brengen. Niet-Orthodoxe bekeringen worden door de orthodoxe joden niet erkend.

 

Bron: joods.nl

Bijgewerk door Judith